Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Breda, Lucaskerk
 
 

wo 22 maart 2017

Leerhuis

Locatie: 
 Lucaskerk, Tweeschaar 125 te Breda
Tijdstip: 
 20.00 uur  - 22.00 uur

Beethovens 5e en 6e symfonie horen bij de bekende en veel gespeelde werken van de grote meester van de symfonieën.
De opening van de vijfde, 'tatatataa', kennen de meeste mensen wel. Het noodlot dat aan de deur klopt, zo wordt meestal gezegd.
Beethoven ‘s zesde symfonie is  daarentegen schilderachtig van toon. Deze symfonie lijkt ons een lieflijk landschap te tonen, weiden, beekjes en herders. Is de betekenis die meestal aan deze symfonieën gegeven, de enige of is er nog meer over te zeggen en een andere betekenis aan te geven?
Recent muziek-wetenschappelijk onderzoek wijst nog in een andere richting. Allebei de symfonieën hebben een diepere betekenis en wijzen bij goed luisteren naar het paradijs, het klassieke verhaal van de zondeval en de kerstnacht. 
Op deze avond gaan we naar deze muziek luisteren en deze uitleggen. We kijken naar de aanwijzingen richting de Bijbelse verhalen en de verbinding met het Weihnachtsoratorium van Bach. Zowel muziekliefhebbers als mensen die de genoemde Bijbelverhalen in muziek willen horen, zijn hartelijk welkom! Jan-Willem Scheurwater heeft in 2015 een interessante leerhuisavond gehouden in de Lucaskerk over Bachs Johannes Passion.

 

terug
 


 
 
 

Viering
datum en tijdstip 30-04-2017 om 10.45
meer details

HB Squad 076
datum en tijdstip 12-05-2017 om

meer details

Kerkwerkersbijeenkomst
datum en tijdstip 13-05-2017 om 16.00 uur
meer details

 
Nieuw Beleidsplan Protestantse Gemeente Breda
De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuw beleidsplan voor onze gemeente (voor 2017-2020). Op de kleine kerkenraadsvergadering van 6 april is de voorlopige versie besproken. Die ligt nu ook ter inzage voor de gemeente. U kunt het stuk inzien via deze link. Tot 20 mei kunt u op- en aanmerkingen via de mail doorgeven aan de plaatsvervangend scriba: . Op  15 juni zal de kleine kerkenraad zich er opnieuw over buigen, waarna het beleidsplan definitief zal worden vastgesteld in de vergadering van de grote kerkenraad op 26 juni.
 
 
Flimpje over ons jeugdwerk
Volg deze link voor het filmpje!
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.