Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Breda, Lucaskerk
 
 
Onze wijkgemeente Onze wijkgemeente

Wij zijn een veelkleurige gemeente, bestaande uit de kernen “Breda-Noord” en “Haagse Beemden”.

Daardoor is er in onze gemeente een grote verscheidenheid in kerkelijke achtergrond, in geloofsbeleving en in tradities. Wij vinden het belangrijk dat deze verscheidenheid kan bijdragen aan de opbouw van een heel open gemeente. Een gemeente waar plaats is voor iedereen, waar mensen de ruimte krijgen en elkaar kunnen aanvullen en verrijken.

 
Over ons

Over ons

Kerkdiensten in de NoorderBeemden worden gehouden in de

Lucaskerk

Haagse Beemden
Tweeschaar 125
4822 AS Breda
tel. 076-5422433
Mail:

De vieringen beginnen om 10.45 uur.
De Lucaskerk is in gebruik sinds 1994.

Er is elke zondag kindernevendienst en voor de allerkleinsten is er de crèche. Daarnaast is er éénmaal in de maand een jongerennevendienst voor de jeugd van 13 tot en met 15 jaar.
In de adventstijd en de veertigdagentijd vindt er in de Lucaskerk een Oecumenische vesper plaats: een moment van bezinning, gebed en liederen. Deze vespers worden gehouden op de woensdagen om 19.30 uur.
In de kerkzaal is ringleiding aanwezig.

 

 
Wijkpredikant

Marlies Schulz
Wijkpredikant

Vanwege het emeritaat van onze wijkpredikant ds. Wim Bisschop, is tijdelijk vanaf 12 april 2015 Mw. ds. M. Schulz gemiddeld één dag in de week voor onze wijkgemeente beschikbaar. U kunt haar telefonisch (T. 040-2417664) en  per mail bereiken via het volgende mailadres: . Meer over Ds. Marlies Schulz in het bestand dat te openen is via deze link.

Ondertussen is een beroepingscommissie aan het werk gegaan, om aan de hand van een profielschets op zoek te gaan naar een nieuwe wijkpredikant.

 
Zalenverhuur Zalenverhuur

Vergaderruimten.

In de Lucaskerk zijn ruimtes beschikbaar voor kerkelijke activiteiten. Voor reserveringen of verhuur van zalen van de Lucaskerk kunt u contact opnemen met P.C.B. Rozendaal via het mailadres:

 
Ledenadministratie Ledenadministratie

Ledenadministratie

De kerkelijke ledenadministratie gebeurt centraal in Breda.

In de NoorderBeemden is een steunpunt waar u mutaties kunt aanleveren.
Het mailadres is:

 
 
 
 

Viering
datum en tijdstip 30-04-2017 om 10.45
meer details

HB Squad 076
datum en tijdstip 12-05-2017 om

meer details

Kerkwerkersbijeenkomst
datum en tijdstip 13-05-2017 om 16.00 uur
meer details

 
Nieuw Beleidsplan Protestantse Gemeente Breda
De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuw beleidsplan voor onze gemeente (voor 2017-2020). Op de kleine kerkenraadsvergadering van 6 april is de voorlopige versie besproken. Die ligt nu ook ter inzage voor de gemeente. U kunt het stuk inzien via deze link. Tot 20 mei kunt u op- en aanmerkingen via de mail doorgeven aan de plaatsvervangend scriba: . Op  15 juni zal de kleine kerkenraad zich er opnieuw over buigen, waarna het beleidsplan definitief zal worden vastgesteld in de vergadering van de grote kerkenraad op 26 juni.
 
 
Flimpje over ons jeugdwerk
Volg deze link voor het filmpje!
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.