Onze gemeente Onze gemeente

De Protestantse Lucaskerk is er voor de Bredase gemeenteleden 'boven het spoor'. We kennen een grote verscheidenheid in kerkelijke achtergrond, in geloofsbeleving en in tradities. Wij vinden het belangrijk dat deze verscheidenheid kan bijdragen aan de opbouw van een heel open gemeente. Een gemeente waar plaats is voor iedereen, waar mensen de ruimte krijgen en elkaar kunnen aanvullen en verrijken.

 
Over ons

Over ons

Kerkdiensten worden gehouden in de Lucaskerk

Haagse Beemden
Tweeschaar 125
4822 AS Breda
tel. 076-5422433
Mail:

De viering begint om 10.45 uur.
De Lucaskerk is in gebruik sinds 1994.

Er is elke zondag kindernevendienst en voor de allerkleinsten is er de crèche. Daarnaast is er éénmaal in de maand een jongerennevendienst voor de jeugd van 13 tot en met 15 jaar.
In de adventstijd en de veertigdagentijd vindt er in de Lucaskerk een Oecumenische vesper plaats: een moment van bezinning, gebed en liederen. Deze vespers worden gehouden op de woensdagen om 19.30 uur.
In de kerkzaal is ringleiding aanwezig.

 

 
Wijkpredikant

Marlies Schulz
Wijkpredikant

Vanwege het emeritaat van onze wijkpredikant ds. Wim Bisschop, is tijdelijk vanaf 12 april 2015 Mw. ds. M. Schulz gemiddeld één dag in de week voor onze wijkgemeente beschikbaar. U kunt haar telefonisch (T. 040-2417664) en  per mail bereiken via het volgende mailadres: . Meer over Ds. Marlies Schulz in het bestand dat te openen is via deze link.

Ondertussen is een beroepingscommissie aan het werk gegaan en is een nieuwe wijkpredikant beroepen. In oktober 2017 zal ds. Roel Knijff zijn intrede doen in onze gemeente.

 
Ledenadministratie Ledenadministratie

Ledenadministratie

De kerkelijke ledenadministratie gebeurt centraal in Breda.

De Lucaskerk heeft een steunpunt waar u mutaties kunt aanleveren.
Het mailadres is: